Tájékoztató lakossági barnakőszén igényfelmérő

Tájékoztató

a lakossági barnakőszén szükséglet felméréssel kapcsolatosan

 

A Belügyminisztérium 2022. szeptember 15. napján kelt levelében kérte az önkormányzatokat, hogy a lakosság részéről jelentkező barnakőszén igényeket előzetesen mérje fel.

 

A Kormány célja, hogy biztosítható legyen a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag.

 

A lakossági felmérés a széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosságot érinti azzal a céllal, hogy a rendelkezésre álló információk alapján valós segítséget jelentő megoldási javaslat kerülhessen a döntéshozók elé.

 

A felmérés háztartásokra – az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége – vonatkozik. Az egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a 2022/2023. évi fűtési szezonban várható felhasználás szerinti tüzelőanyag mennyiség lehet.

 

Az igényfelmérő lap jelen tájékoztató letölthető a www.kompolt.hu oldalról Kompolt önkormányzat, önkormányzat, letölthető dokument elérhetőségen, vagy kérhető a Kompolti Közös Önkormányzati Hivatal portájáról.

 

Az igényfelméréshez tartozó nyomtatvány benyújtási határideje:

 

2022. szeptember 28.

 

Az igényfelmérés benyújtható személyesen a Kompolti Közös Önkormányzati Hivatal portáján, vagy e-papíron.

 

Tájékoztatom, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást!

 

Kompolt, 2022. szeptember 19.

 

 

Balázs Zoltán

polgármester

 

 

Letölthető dokumentum: http://kompolt.hu/barnakoszen-igenyfelmero